1 – 8 – 15 – 22 – 29 juli Zomerconcerten in de tuin

/, Activiteiten 2018/1 – 8 – 15 – 22 – 29 juli Zomerconcerten in de tuin

Het programma van de zomerconcerten 2018

Kaarten:

voorverkoop via RiQQ volwassenen € 12,50, kinderen t/m 12 jaar € 7,50

aan de kassa bij de tuin: volwassenen € 15,00, kinderen t/m 12 jaar € 7,50

aanvang: 11.30 uur

kaartverkoop en info alle concerten

 

1 juli 2018 Four Stream New Orleans jazzband

In 2017 bestond deze band 25 jaar. Opgericht in het Tielse, heeft de band zich in de loop der jaren toegelegd op de New Orleans jazzstijl, zoals die vele jaren in de Preservation Hall in New Orleans geklonken heeft. Wat de New Orleans-stijl onderscheidt van al die andere vormen van jazz komt in de speelstijl van deze band duidelijk naar voren: behalve het specifieke geluid van de blaasinstrumenten en de speelstijlen van piano, banjo en drums, vooral de rust en ontspanning, wat het tempo ook is. Samen het leven tot uitdrukking brengen, dat is deze band met de muziek doet. Met een ingetogen of juist opzwepende gospelmelodie, een tragische blues, een sprankelend jazzliedje of een Zuid-Amerikaans dansritme.
Betrekkelijk nieuw in de ontwikkeling van de band zijn het gebruik van de bluesharp en de vocale bijdragen van de Arnhemse Heleen en Charlotte Jungen!
Bezetting:
Dick Olij – Trompet en zang
Ton Nas – Klarinet en saxen
Jan Lebesque – Trombone en zang
Roeland Kolkmeijer – Banjo

Peter Anders – Bas
Hugo Jungen – Piano (bandleider)
Ton Kolkman – Drums en bluesharp
Heleen Jungen – Zang
Charlotte Jungen – Zang

naar kaartverkoop Four Stream New Orleans Jazzband

 

 foto: Rogier Veldman

8 juli 2018 

Nederlandstalige muziek, met een vleugje Mexico. Als sinds 1999 bestormt Joris Linssen de podia met zijn semi-akoestische band Caramba. Deze rasmuzikanten staan bekend om hun vurige spel, aanstekelijke enthousiasme en een flinke portie lef. Zo toerden ze door Mexico, waar ze optraden voor 20.000 mensen in een stadion en gingen ze op een pelgrimstocht waarbij ze al hun eten en drinken verdienden met hun muziek. Ze doen 100 shows per jaar en spelen elke keer alsof hun leven ervan afhangt. Caramba is avontuur, zien is geloven!
Zanger Joris is ook bekend van zijn tv-programmas Hello Goodbye en Joris Showroom, maar is toch vooral die verrassend energieke entertainer, die al op zijn zestiende in de muziek begon. Hij brengt contrabassist Erik van Loo mee, top-accordeonist Marcel van der Schot en gitarist Kees van den Hoogen.
Sinds twee jaar hebben de muzikale broers er een zusje bij: Percussioniste Djem van Dijk. In 2006 had zij een hit met de groep Treble, inmiddels is ze lead-zangeres van de Amsterdamse lounge-formatie Dialoque. Bij Caramba zweept ze de jongens en het publiek op tot grote hoogte met haar pittige percussie en prachtige stem. Een concert van Joris Linssen & Caramba is een belevenis, vol vurig enthousiasme en romantiek.

naar kaartverkoop Joris Linssen & Caramba

 

15 juli 2018

Lavina Meijer met gastoptreden van De Steegse zusjes Sarah en Merle van der Lijke

De internationaal befaamde harpiste Lavinia Meijer komt voor de tweede keer in korte tijd naar ons Groene Theater. Deze keer brengt ze een gevarieerd programma en is er ook ruimte voor De Steegse zusjes Merle en Sarah van der Lijke.

 juli 2015

In juli 2015 ontmoetten Merle en Sarah van der Lijke tijdens een zondagochtendconcert in de tuinen van Kasteel Middachten harpiste Lavinia Meijer. Het was het zaadje van een warme relatie. In 2015-2016 volgde Merle meerdere gastlessen bij Lavinia, o.a. voor de voorbereiding van De Muziekwedstrijd van het Prinses Christina Concours, waar Merle een eerste prijs behaalde. In december mocht Merle samen met Lavinia optreden tijdens het Midwinterconcert in Capelle, een concert voor laureaten van het PCC. Sinds november 2016 studeert Merle bij Erika Waardenburg.

In april 2018 behaalden Sarah en Merle een eerste prijs bij de Flute Factor, een internationaal fluitconcours voor de jeugd. Sarah zal in augustus van dit jaar deelnemen aan het Kinderprinsengrachtconcert in Amsterdam. Sarah is een leerling van Marianne Wormgoor-Bosch.

  fotograaf: Mehdi Taherian

naar kaartverkoop Lavinia Meijer

 

22 juli 2018

Eric Vloeimans met Egbert Derix

Op het podium een van ’s werelds beste trompettisten, met naast zich een hele bijzondere pianist. Edisonwinnaar Eric Vloeimans vindt in Egbert Derix een maat om mee te excelleren. Beiden zetten ze alle clichés overboord, die aan (jazz)muzikanten kleven. De musici lijken te spelen zonder strak vooropgezet plan, met alleen wat stukken muziek op papier voor zich, meer niet. En dan ontspint zich een weergaloos gesprek tussen piano en trompet. Teder, verstild, dan weer uitbundig en altijd intens. Noem het een spannend avontuur vol reislust en verrassingen. En na ieder stuk muziek komen ze weer even thuis.

naar kaartverkoop Eric Vloeimans

 

29 juli 2018

Spinvis (Erik de Jong)

Spinvis (Erik de Jong) debuteerde in 2002 met Spinvis/Spinvis, een plaat die in 2009 werd uitgeroepen tot het beste Nederlandse album van het decennium. Zijn theaterwerk en liedteksten zijn veelal geïnspireerd op het alledaagse leven van de sterfelijke, breekbare mensen. Spinvis won de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied, de Johnny van Doornprijs voor de Gesproken Letteren, de Zilveren Harp en de Popprijs.

naar kaartverkoop Spinvis

 

2018-05-22T14:16:09+00:00 14/01/2017|Activiteiten, Activiteiten 2018|