12 t/m 16 december 2018 Kerstopenstelling

//12 t/m 16 december 2018 Kerstopenstelling

Een bloemrijke kerst

Kerst op kasteel Middachten is elk jaar een bijzondere belevenis. Monumentale kerstbomen, kerstversieringen, guirlandes, honderden kaarsjes in de vensters van het kasteel, een levende kerststal en brandende vuren zorgen ervoor dat u zich eeuwen terug in de tijd waant. Deze editie wordt het kasteel extra uitbundig aangekleed met vele bijzondere en glorieuze bloemstukken. Bloemdecorateur Sjacco Gerritsen en zijn medewerkers verwerken deze in het interieur van het kasteel. Nieuw zijn de miniconcerten die elke dag in De Zaal van het kasteel gegeven worden. Ook buiten vinden muziekoptredens plaats.

In het koetshuis en de bijgebouwen is een kerstmarkt met veel handgemaakte kunst- en streekproducten. In de wensboom kan iedereen een wens voor 2019 hangen. De mooiste wens wordt beloond met een overnachting in de B&B van het kasteel. Kinderen kunnen zelf hun broodjes bakken en zowel binnen als buiten zijn versnaperingen te koop.

Muziekprogramma in het kasteel

Iedere dag
Bij binnenkomst van het kasteel komen de prachtige klanken van harpiste Janne-Minke Nijp u al tegemoet. Al vele jaren zit Janne-Minke met haar harp in het trappenhuis.

Woensdag 12 december
Merle (harp) en Sarah (dwarsfluit) van der Lijke, de twee zusjes uit De Steeg, die afgelopen zomer samenspeelden met harpiste Lavinia Meijer tijdens een zomerconcert in de tuin van Middachten, komen graag weer spelen in hun ‘buurkasteel’.

Donderdag 13 december
Ricardo Gonzalez (blokfluit)

Vrijdag 14 december
Ensemble Mistletoe o.l.v. Saskia Huesmann

Zaterdag 15 december
Koor van de Engelse Kerk Haarlem o.l.v. dirigent Martin van Bleek

Zondag 16 december 
Ensemble Rossignol: Alice Gort-Switynk klassiek zang (sopraan)/blokfluiten, Elly van Munster theorbe/luit. Tweemaal miniconcert “Zoon van Maria”. Dit miniconcert is een voorproefje voor het concert dat Ensemble Rossignol later op de dag in de Oude Jan in Velp zal geven.

Praktische informatie

Data: woensdag 12 t/m zondag 16 december 2018
Tijden: 12.00-20.00 uur
Entree: € 10,00 p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar € 5,00 p.p., CJP en BGL vip-kaart houders € 7,50 p.p.
Adres: Middachten is gelegen in het dorp De Steeg gemeente Rheden (Gld). Navigatieadvies: Smidsallee, 6994 BJ De Steeg. Openbaar vervoer: Connexxion lijn 43, vanaf NS Arnhem, Dieren of Rheden.
Groepen: voor groepen vanaf 20 personen kan een arrangement op maat gemaakt worden. Meer informatie: info@middachten.nl.
Toegankelijkheid: het kasteel is niet toegankelijk voor rolstoel- en rollatorgebruikers. Honden zijn ook niet toegestaan.

2018-11-14T11:09:57+00:00 02/01/2017|Activiteiten 2018|