30ste Kerstopenstelling Middachten

genieten voor jong en oud!

13 t/m 17 december 2017

12.00 – 20.00 uur

Entreeprijzen 2017: € 10,00 volwassenen, kinderen € 5,00

VIPkaarthouders van BGL en CJP ontvangen € 2,50 korting op de entreeprijs

Parkeren € 3,00

Kerstopenstelling

Voor de 30ste keer tovert Middachten haar huis ieder jaar volledig in kerstsferen en opent haar deuren voor het publiek. Destijds was zij een van de eerste huizen in deze traditie. In de loop der jaren is het evenement telkens aangepast aan de nieuwe maatschappelijke wensen. De uitbundige bloemversiering blijft een van de blikvangers.

Nadat de bezoeker zich heeft vergaapt aan de imposante versieringen, kan zij kerstinkopen doen op de gezellige en kleinschalige kerstmarkt in de bijgebouwen. Tussendoor kan de bezoeker een hapje of drankje nuttigen op het gezellige voorplein of in het onderhuis van het kasteel.

Het Openbaar Vervoer Museum (OVM) in Doetinchem heeft een replica aangekocht van de stoomtram Silvolde 13. De echte tram reed in 1957 voor het laatst op het traject tussen Doetinchem en Doesburg en rijdt tijdens onze kerstopenstelling van en naar de parkeerplaats.

Kindervermaak en lichtjeswandeling

Deze kerst wordt een aantal vertrekken in een kinderkamer omgetoverd. Prachtige historische poppenhuizen, speelgoed en bomen vol met lekkers. Rondom het kasteel worden verschillende activiteiten voor kinderen georganiseerd. Als het donker wordt, ontbranden in de tuinen nog meer lichtjes en vuren en kan een spannende en sfeervolle lichtjeswandeling worden gelopen.

Kortom, Middachten is een onvergetelijke belevenis voor het gehele gezin, een gezellige middag of avond uit in een historische setting, die u niet mag missen.

Groepen

Voor groepen hebben wij speciale arrangementen. Informatie kerst 2017 groepen digitaal informatie kerst groepen dig

Partners

Kerst op Middachten is een samenwerking tussen Middachten, het Openbaar Vervoer & Speelgoed Museum uit Doetinchem en kampioen bloemsierkunst Sjacco Gerritsen met zijn team van Fleur Inn uit Epe.

2017-12-11T14:23:55+00:00 02/01/2017|Activiteiten 2017|