Middachten-engels-60

Lezing 21 augustus: Godard van Reede

Op de zondagen in de maand augustus hebben we een serie interessante lezingen gehad over de geschiedenis en de bewoners van het kasteel in de 17de eeuw. Op 21 augustus gaf Renger de Bruin (senior-onderzoeker bij het Departement Geschiedenis en Kunstgeschiedenis van de Universiteit van Utrecht) een lezing over Godard van Reede.

Godard van Reede, een man met vele rollen

Godard van Reede-Ginkel (1644-1703) stamde uit het machtigste adelsgeslacht in Utrecht, maar die machtspositie was betrekkelijk nieuw. Godards huwelijk met Ursula Philipotta van Raesfelt opende perspectieven in Gelderland. Zijn vader Godard Adriaan van Reede van Amerongen opereerde internationaal als diplomaat. Zelf doorliep Ginkel een militaire loopbaan, met als grootste succes de onderwerping van Ierland in 1690-1691. Tot de vele eerbewijzen en nevenfuncties die Ginkel ontving, behoorde de prestigieuze functie van landcommandeur van de Ridderlijke Duitsche Orde Balije van Utrecht. In de lezing gaat het over Godards talrijke rollen: als militair, politicus, netwerker, bouwheer, echtgenoot en vader.

Godard van Reede, 4 juni 1644 - 11 februari 1703
Godard van Reede, 4 juni 1644 - 11 februari 1703

Adres

Postadres: Landgoed Middachten 3
6994 JC  De Steeg
+31 (0)26 – 495 21 86
info@middachten.nl

Parkeren: parkeerplaats Smidsallee, 6994 BJ De Steeg
Bereikbaarheid OV: Buslijn 43, vanaf NS-stations Arnhem, Dieren of Rheden.

Openingstijden

De tuinen zijn geopend van juni t/m september van woensdag t/m zondag, 12.30 – 16.30 uur.
Het kasteel is te bezoeken van juni t/m september op zondagen van 13.00 – 16.00 uur.

Nieuwsbrief

Het gebruik van drones op het landgoed is niet toegestaan

Landgoed Middachten – De Steeg © 2022. Alle rechten voorbehouden.

MIDDACHTEN

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op 'Accepteren' te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies op deze website.