Middachten-engels-60

Lezing 7 augustus: Een toer paerels van vier om de hals

Op de zondagen in de maand augustus organiseert Middachten een serie interessante lezingen over de geschiedenis en de bewoners van het kasteel in de 17de eeuw. Aansluitend aan de lezingen is er de mogelijkheid om het kasteel te bezoeken. De eerste lezing is op 7 augustus.

Alle lezingen vinden plaats in de oude squashhal op Landgoed Middachten. U parkeert aan de Smidsallee, vandaar is het ca. 200 m lopen naar de entree van de squashhal. Per lezing is er plaats voor max. 50 personen. Toegangsprijs per lezing is € 15,-. Dat is inclusief toegang tot het kasteel en de tuinen.

Een toer paerels van vier om de hals

Suzanne van Leeuwen, conservator sieraden van het Rijksmuseum Amsterdam neemt u mee langs diverse 17de eeuwse portretten waarop sieraden zijn afgebeeld.

De collectie portretschilderijen van Middachten is illustratief voor de geschiedenis van het Nederlandse sieraad. Wat voor sieraden zien we afgebeeld op de mans- en vrouwenportretten? Kunnen we iets zeggen over de betekenis en de functie? In deze lezing zullen een aantal portretten van Middachten in een historische context geplaatst worden door een vergelijking te maken met andere museale collecties, archiefmateriaal en de enkele originele 17e-eeuwse juwelen uit de Collectie Nederland.

Bestel tickets

 

Uitsnede parels Ursula Philippota
Uitsnede parels Ursula Philippota

Adres

Postadres: Landgoed Middachten 3
6994 JC  De Steeg
+31 (0)26 – 495 21 86
info@middachten.nl

Parkeren: parkeerplaats Smidsallee, 6994 BJ De Steeg
Bereikbaarheid OV: Buslijn 43, vanaf NS-stations Arnhem, Dieren of Rheden.

Openingstijden

De tuinen zijn geopend van juni t/m september van woensdag t/m zondag, 12.30 – 16.30 uur.
Het kasteel is te bezoeken van juni t/m augustus op zondagen van 13.00 – 16.00 uur.

Nieuwsbrief

Het gebruik van drones op het landgoed is niet toegestaan

Landgoed Middachten – De Steeg © 2022. Alle rechten voorbehouden.

MIDDACHTEN

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op 'Accepteren' te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies op deze website.