Middachten-engels-60

Beleef de Faunadag bij kasteel Middachten

De Faunadag vond plaats op zaterdag 25 maart 2023.

Alles te weten komen over herten, reeën, zwijnen en moeflons op de Veluwe? Dat kan op zaterdag 25 maart 2023, tijdens de jaarlijkse Faunadag bij kasteel Middachten. Jachtopzichters vertellen over het Veluws faunabeheer, er zijn lezingen, (roofvogel)demonstraties, rondleidingen, een geweiententoonstelling en er zijn tal van andere educatieve (kinder)activiteiten. De faunadag is leuk voor jong en oud! De toegang is gratis. 

Faunadag
De faunabeheerders leggen tijdens de jaarlijkse Faunadag vrijwillig verantwoording af aan elkaar en de maatschappij. Alle geweien van herten, reebokken en moeflons en de slagtanden van de mannelijke wilde zwijnen die het afgelopen seizoen op de Veluwe zijn geschoten, komen naar Middachten. Daar worden ze gekeurd door een keuringscommissie en vervolgens in het kasteel en bijgebouwen tentoongesteld voor het publiek. Meer weten over het dagprogramma? Klik hier.

Activiteiten

  • Roofvogeldemonstraties
  • Geweienpresentatie en -verkoop
  • Optredens jachthoorblazers
  • Lezingen over de wolf, ecoducten en nachtzichtapparatuur
  • Educatieve kinderactiviteiten; o.a. uilenballen pluizen, schminken
  • Diverse informatiestands
  • Mandenvlechter, wildslachter, visroker
  • Wildhapjes proeven
  • Preparateur aan het werk
  • Rondleidingen


Samenwerking en Catalogus 2023
De Faunadag is een gezamenlijk initiatief van de Wildbeheereenheden op de Veluwe, Vereniging het Reewild, en vereniging het Edelhert. Klik hier voor de catalogus van maart 2023 van de Faunadag.

Praktische informatie
Faunadag, 25 maart 2023, 10.00-17.00 uur, entree: gratis.

Rondleidingen langs de geweien om 11.00, 13.00 en 15.00 uur (gratis) of met een rondleiding op de bel-etage (begane grond) van het kasteel om 13.00, 13.30, 14.00 en 14.30 uur (7 euro p.p. kinderen gratis). Aanmelding ter plekke (max. 20 personen). De rondleiding duurt ongeveer 45 minuten.

Parkeren: op de kasteelweide, te bereiken via de oprijlaan (Navigatie: Landgoed Middachten 3, De Steeg). Openbaar vervoer: buslijn 43, vanaf NS Arnhem, Dieren of Rheden. Het kasteel is niet toegankelijk voor rolstoel- en rollatorgebruikers. Honden zijn in het kasteel niet toegestaan.

def. hert voorkant poster en flyer

Adres

Postadres: Landgoed Middachten 3
6994 JC  De Steeg
+31 (0)26 – 495 21 86
info@middachten.nl

Parkeren: parkeerplaats Smidsallee, 6994 BJ De Steeg
Bereikbaarheid OV: Buslijn 43, vanaf NS-stations Arnhem, Dieren of Rheden.

Openingstijden

De tuinen zijn geopend van juni t/m september van woensdag t/m zondag, 12.30 – 16.30 uur

Het kasteel is geopend op de zondagen in juli en augustus van 13.00 uur tot 16.00 uur (laatste toegang 15.00 uur).

Nieuwsbrief

Het gebruik van drones op het landgoed is niet toegestaan

Landgoed Middachten – De Steeg © 2023. Alle rechten voorbehouden.

13 t/m 17 december
Kerst op Middachten

Van woensdag 13 tot en met zondag 17 december 2023 van 12.00 tot 20.00 uur (zondag tot 19.00 uur) kunt u weer genieten van kerst op Middachten. Deze kerstbelevenis voor jong en oud is een mooie traditie en brengt u helemaal in kerstsferen.

MIDDACHTEN

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op 'Accepteren' te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies op deze website.