Middachten-engels-60

Beheer landgoed-oud

Beheer landgoed-oud

Landgoed Middachten is een levend landgoed, bestaande uit het kasteel met de historische tuinen, de Middachter bossen, pachtboerderijen, landbouwgronden en natuurgebieden. Uitgangspunt bij het beheer is het behoud van Middachten als levend monument van historische betekenis voor toekomstige generaties op basis van een gezond financieel beheer.

Instandhouding

Het instandhouden van een landgoed zoals Middachten is een kostbare zaak. Vooral het onderhoud van de gebouwen, de tuin, het park en de eeuwenoude inboedel van het kasteel kost veel. De inkomsten van het landgoed zoals verpachten van onze landbouwgronden, verhuur van gebouwen en houtopbrengsten leveren hieraan een belangrijke bijdrage. Maar deze inkomsten zijn ontoereikend om alle kosten te dekken. Daarom wordt nauw samengewerkt met de diverse overheden en fondsen ten behoeve van de instandhouding.

Fondsen

De Stichting Vrienden van Middachten werft fondsen ten behoeve van bijzondere projecten die kasteel en tuin verfraaien. Aan deze stichting zijn ook ca. 200 vrienden verbonden (voor informatie zie ‘Stichting Vrienden van Middachten’).

De Stichting Kasteel Middachten draagt de zorg voor het onderhoud van de kwetsbare en bijzondere inboedel van het kasteel. Zonder de vele vrijwilligers zou de exploitatie van dit landgoed niet mogelijk zijn.

 

Heeft u vragen over het beheer van Middachten? Neem dan contact op met rentmeester Age Fennema via email: rentmeester@middachten.nl

Video afspelen

De documentaire ‘Jaarringen’ van Omroep Gelderland volgt landgoed Middachten door de seizoenen heen en laat zien hoe de beheerders omgaan met duurzaamheid. 

Adres

Postadres: Landgoed Middachten 3
6994 JC  De Steeg
+31 (0)26 – 495 21 86
info@middachten.nl

Parkeren: parkeerplaats Smidsallee, 6994 BJ De Steeg
Bereikbaarheid OV: Buslijn 43, vanaf NS-stations Arnhem, Dieren of Rheden.

Openingstijden

De tuinen zijn geopend van juni t/m september van woensdag t/m zondag, 12.30 – 16.30 uur

Het kasteel is geopend op de zondagen in juli en augustus van 13.00 uur tot 16.00 uur (laatste toegang 15.00 uur).

Nieuwsbrief

Het gebruik van drones op het landgoed is niet toegestaan

Landgoed Middachten – De Steeg © 2023. Alle rechten voorbehouden.

MIDDACHTEN

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op 'Accepteren' te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies op deze website.