Wij zijn momenteel gesloten. Vanaf juni 2022 bent u weer welkom!
Wij zijn momenteel gesloten. Vanaf juni 2022 bent u weer welkom
Activiteiten

Beleef de Faunadag bij kasteel Middachten

Alles te weten komen over herten, reeën, zwijnen en moeflons op de Veluwe? Dat kan op zaterdag 23 maart 2024, tijdens de jaarlijkse Faunadag bij kasteel Middachten. Jachtopzichters vertellen over het Veluws faunabeheer, er zijn lezingen, (roofvogel)demonstraties, rondleidingen, een toonstelling met geweien en tal van andere educatieve (kinder)activiteiten. De faunadag is leuk voor jong en oud! De toegang is gratis.

Lees verder »
Activiteiten

Beleef de magische Kerstwereld van Middachten

Van woensdag 13 tot en met zondag 17 december 2023 was er onze kerstopenstelling. Een magische belevenis voor jong en oud. Het was dit jaar bijzonder geslaagd en we kijken er met veel genoegen op terug. Dank iedereen voor zijn/haar inzet en dank aan alle bezoekers. Fijn dat jullie er waren en hopelijk tot volgend jaar!

Lees verder »
Activiteiten

Jaarthema 2023 ‘Bekend maakt bemind’

Onder de titel Bekend maakt bemind stond in 2023 een bijzonder deel van de fotocollectie van Middachten centraal. Begin 19de eeuw wordt de fotografie uitgevonden en portretfoto’s zijn al snel een geliefd verzamelobject. Op Middachten is Victoria gravin Bentinck in de ban van het verzamelen.

Lees verder »
Activiteiten

Open Monumentendag bij Middachten

Dit jaar is het twintig jaar geleden dat het UNESCO verdrag voor de Bescherming van het Immaterieel Cultureel Erfgoed is gesloten en dat vieren we door het thema ‘Levend erfgoed’ te koppelen aan Open Monumentendag. Landgoed Middachten deed mee aan de Open Monumentendagen van 9 en 10 september en was extra geopend.

Lees verder »
Activiteiten

Het Magisch Verhalen Festival bij Middachten

Op 15 juli 2023 van 11.00 tot 18.00 uur vond er bij ons het Magisch Verhalen Festival plaats. Iedereen kon zich verwonderen tijdens deze fantastische dag voor jong en oud!
Het Magisch Verhalen Festival is een festival wat in het teken staat van magie en wat verhalen daarbij kunnen doen met de fantasie van kinderen en volwassenen.

Lees verder »

Adres

Postadres: Landgoed Middachten 3
6994 JC  De Steeg
+31 (0)26 – 495 21 86
info@middachten.nl

Parkeren: parkeerplaats Smidsallee, 6994 BJ De Steeg
Bereikbaarheid OV: Buslijn 43, vanaf NS-stations Arnhem, Dieren of Rheden.

Openingstijden

De tuinen zijn geopend van juni t/m september van woensdag t/m zondag, 12.30 – 16.30 uur

Het kasteel is geopend op de zondagen in juli en augustus van 13.00 uur tot 16.00 uur (laatste toegang 15.00 uur).

Nieuwsbrief

Het gebruik van drones op het landgoed is niet toegestaan

Landgoed Middachten – De Steeg © 2023. Alle rechten voorbehouden.