Wij zijn momenteel gesloten. Vanaf juni 2022 bent u weer welkom!
Wij zijn momenteel gesloten. Vanaf juni 2022 bent u weer welkom
Activiteiten

Lezing 21 augustus: Godard van Reede

Op de zondagen in de maand augustus organiseert Middachten een serie interessante lezingen over de geschiedenis en de bewoners van het kasteel in de 17de eeuw. Aansluitend aan de lezingen is er de mogelijkheid om het kasteel te bezoeken.

Lees verder »
Nieuws

Gastheren en -vrouwen gezocht

Heeft u een paar uurtjes per maand vrije tijd over? En wilt u werken in een unieke omgeving? Bent u servicegericht, sociaal en betrokken en draagt u erfgoed een warm hart toe? Dan gaan wij graag met u in gesprek.

Lees verder »
Borgh Keppel
Nieuws

Renovatie én geschiedenis van Borgh Keppel

Middachten spant zich er voor in om het landgoed met haar monumentale gebouwen en groen in goede staat te onderhouden. Dat is een omvangrijke opgave. Rijksmonument Borchkeppel heeft flink wat achterstallig onderhoud en daarom wordt deze hoeve gerenoveerd. 

Lees verder »
Nieuws

Ursula Philippota van Raesfelt, vrouwe van Middachten in roerige tijden

De rijke historie van Middachten kent vele gezichten en verhalen. Illustere mannen, maar ook eigenzinnige vrouwen waren achtereenvolgens verantwoordelijk voor het beheer van landgoed en kasteel. Ursula Philippota van Raesfelt (1643-1721) was één van hen. Haar leven staat deze zomer centraal op Middachten. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd. In het kasteel zijn woonruimtes ingericht met voorwerpen uit de tijd van deze Vrouwe van Middachten.

Lees verder »
Nieuws

Koepel gerestaureerd

In 2021 is er hard gewerkt aan de restauratie van de koepel in het kasteel. Deze koepel is een zeldzaam gaaf bewaard gebleven exemplaar van laat zeventiende-eeuws stucwerk. Aan het einde van die eeuw werd de Middeleeuwse binnenplaats vervangen door een prachtig trappenhuis, met een rijk gedecoreerde koepel. De koepel werd met allerlei putti en krijgsattributen gedecoreerd, die aan de oorlogsdaden van de toenmalige heer van Middachten, Godard van Reede-Ginkel, Graaf van Athlone, herinneren.

Lees verder »

Adres

Postadres: Landgoed Middachten 3
6994 JC  De Steeg
+31 (0)26 – 495 21 86
info@middachten.nl

Parkeren: parkeerplaats Smidsallee, 6994 BJ De Steeg
Bereikbaarheid OV: Buslijn 43, vanaf NS-stations Arnhem, Dieren of Rheden.

Openingstijden

De tuinen zijn geopend van juni t/m september van woensdag t/m zondag, 12.30 – 16.30 uur.
Het kasteel is te bezoeken van juni t/m augustus op zondagen van 13.00 – 16.00 uur.

Nieuwsbrief

Het gebruik van drones op het landgoed is niet toegestaan

Landgoed Middachten – De Steeg © 2022. Alle rechten voorbehouden.