Brocantefair

Curiosa, tweedehands en oud. Van brocante en antieke meubels tot vintage woonaccessoires, maar ook antiquarische boeken en kunst. Voor liefhebbers hiervan wordt op zondag 4 augustus 2019 een speciale fair georganiseerd op Landgoed Middachten. De sfeervolle laan voor het kasteel is het decor voor zo’n 50 standhouders.

De brocantefair wordt georganiseerd door Stein Culturele Evenementen. Dit bedrijf organiseert door heel Nederland markten op prachtige locaties.

Tijdens de fair kunnen ook het kasteel en de tuinen bezocht worden. In de tuinen wordt deze dag een themadag kruidentuin georganiseerd. Vrijwilligers van Middachten zijn aanwezig om toelichting te geven op de 90 verschillende soorten kruiden en laten de bezoekers o.a. proeven, voelen en ruiken. In het kasteel kan deelgenomen worden aan een rondleiding. Doordat kasteel Middachten nooit is verkocht en al 800 jaar familiebezit is, is de inboedel bewaard gebleven. Het is dan ook volledig ingericht met authentieke meubels en voorwerpen. Dit is uniek in Nederland. Bovendien huisvest Middachten een omvangrijke portrettencollectie.

Praktische informatie
Tijden – Brocantefair: 10.00-17.00 uur. Tuinen: 10.30 – 16.30 uur. Tuinrondleiding:13.30 uur. Kasteelrondleidingen: 13.30 en 15.00 uur.

Entree – Brocantefair: gratis. Tuinen inclusief themadag kruidentuin: € 6,00 p.p., vrienden van Middachten en kinde­ren tot 12 jr. gratis. Kasteel en tuinen inclusief themadag kruidentuin: € 11,00 p.p., vrienden van Middachten    € 5,00 p.p., kinderen tot 12 jr. gratis.

Parkeren – Parkeerplaats Smidsallee, Smidsallee, 6994 BJ De Steeg. Openbaar vervoer: Breng lijn 43, vanaf NS Arnhem, Dieren of Rheden.

Toegankelijkheid De tuinen zijn toegankelijk voor buggy’s, rollators en rolstoelen, het kasteel helaas niet. Honden zijn alleen toegestaan in de laan.

Standhouders – Wanneer u als standhouder een kraam of grondplaats wilt huren, dan kunt u contact opnemen met Stein Culturele Evenementen.