Quilts op Middachten

Expositie ‘quilts op Middachten’ met workshops, lezingen en Trunk Shows op inschrijving vooraf.

In samenwerking met An Moonen en Petra Prins.

Op zondagen in juli/augustus 2017 tijdens kasteelrondleidingen om 13.30 en 15.00 uur. Wegens grote belangstelling, nu extra rondleiding exclusief voor quiltliefhebbers om 14.15 uur op zondag 20 augustus.

Tijdens de zomeropenstelling worden de prachtige oude quilts uit de collectie van Kasteel Middachten en de quilts uit het nieuwe boek PROMENADE dans un chateau HOLLANDAIS van An Moonen en Petra Prins tentoongesteld. Voor deze speciale gelegenheid is de slaapkamer van Caroline Mechtild Gravin van Aldenburg Bentinck, Gräfin zu Waldeck Pyrmont (de huidige bibliotheek op de beletage) weer in oude luister hersteld en krijgt de bezoeker een indruk hoe de bewoners in die tijd het kasteel gebruikten.

Naast quilts van Middachten zullen reproducties van antieke Nederlandse quilts worden geëxposeerd in het Kasteel.

Vorig jaar september zijn de nieuwe en oude quilts voor het boek in deze prachtige ambiance gefotografeerd. Dit boek is bij Middachten in de Oranjerie te verkrijgen.

Niet alleen quiltliefhebbers kunnen hun  hart ophalen. Kasteel Middachten en tuinen maken een bezoek absoluut de moeite waard!

Nog 1 workshops (op inschrijving) in het Onderhuis van Kasteel Middachten:

vrijdag        18-08-2017   workshop “Quilten in een kasteel” door Petra Prins en Judith Ebbelaar

Meer informatie en/of deelnameformulier downloaden deelnameformulier workshops-trunkshow-lezingen of deelnameformulier aanvragen via secretariaat@middachten.nl

 

2017-08-14T10:28:33+00:00 13/01/2017|Activiteiten 2017|