Dag van het kasteel

Dag van het Kasteel 2019 op Middachten

Tijdens de Dag van het Kasteel (10 juni, 2de Pinksterdag) opent de Nederlandse Kastelenstichting samen met eigenaren en beheerders van kastelen de poorten van meer dan 80 buitenplaatsen en ruïnes voor het grote publiek. Ook Landgoed Middachten doet mee. Iedereen van harte welkom om de tuinen te bewonderen of het kasteel te bezichtigen.

Tuinen

De tuinen van Middachten zijn aangelegd aan het begin van de 18de eeuw. De formele tuinen van Versailles vormden de inspiratiebron. Later zijn de tuinen beperkt aangepast naar de Engelse landschapsstijl en begin jaren ’80 van de vorige eeuw zijn ze gerestaureerd. Met een rozentuin, een geurende kruidentuin, een openluchttheater met coulissen van taxushagen, grote grasparterres en zeldzame boomsoorten doen de tuinen majestueus aan.

Kasteel

Het huidige kasteel Middachten is eind 17de eeuw gebouwd op de plek van een middeleeuwse voorganger. Doordat kasteel Middachten nooit is verkocht, is de inboedel bewaard gebleven. Het is dan ook volledig ingericht met authentieke meubels en voorwerpen. Kasteel Middachten is nadrukkelijk geen museum, maar een bewoond huis. Direct bij binnenkomst door de monumentale voordeur voelt u de huiselijke, warme sfeer.

Expositie

In het kasteel bevindt zich een omvangrijke collectie portretten. De beroemdste personen uit de collectie zijn in de vorm van een fotocollage te zien in de oranjerie van Middachten. Verder kunnen bezoekers in de oranjerie terecht voor een kopje koffie/thee en een versnapering.

Praktische informatie

Tijden 

  • Tijdens de Dag van het Kasteel zijn de tuinen en de oranjerie geopend van 10.30 – 16.30 uur
  • Om 12.00 en 15.00 uur kan deelgenomen worden aan een tuinrondleiding
  • Het kasteel is geopend van 13.00 – 16.00 uur
  • Bezoekers kunnen op eigen gelegenheid door het kasteel, er zijn geen rondleidingen

Entree

  • Tuinen inclusief expositie oranjerie: € 6,00 p.p., Vrienden van Middachten en kinde­ren tot 12 jr. gratis
  • Kasteel en tuinen inclusief expositie oranjerie: € 11,00 p.p., vrienden van Middachten € 5,00 p.p., kinderen tot 12 jr. gratis

Parkeren – Parkeerplaats Smidsallee, Smidsallee, 6994 BJ De Steeg. Openbaar vervoer: Breng lijn 43, vanaf NS Arnhem, Dieren of Rheden.

Toegankelijkheid De tuinen zijn toegankelijk voor buggy’s, rollators en rolstoelen, het kasteel helaas niet. Honden zijn niet toegestaan.