Middachten-engels-60
Historische rijtuigen van Middachten
Activiteiten

Zomerexpositie ‘In volle vaart!’

Onder de titel In volle vaart! staat in 2024 de rijke geschiedenis van de rijtuigen en stallen van het landgoed centraal. Twaalf gerestaureerde rijtuigen vormen samen met de tuigenkamer het oudste en authentiekst bewaard gebleven stalgebouw van Nederland.

Lees verder »
Magisch Verhalen Festival op landgoed Middachten.
Activiteiten

Magisch Verhalen Festival ook dit jaar op Middachten

Op zondag 7 juli 2024 zal de derde editie van het Magisch Verhalen Festival plaatsvinden bij kasteel Middachten. Deze dag staat in het teken van magie en wat verhalen daarbij kunnen doen met de fantasie van kinderen en volwassenen. Het wordt weer een geweldige beleving voor jong en oud!

Lees verder »
Familievoorstelling Het Prinsensprookje op Middachten
Activiteiten

Familievoorstelling Het Prinsensprookje

Zondag 7 juli 2024 vindt de kindervoorstelling Het Prinsensprookje plaats op landgoed Middachten. Deze gaat over een prins die de ware liefde vindt in een andere prins. De theatervoorstelling is onderdeel van het Magisch Verhalen Festival, een geweldige beleving met mythes, legenden, elfjes, ridders en draken voor jong en oud!

Lees verder »
Activiteiten

Gratis openluchtconcert ZOOM!

Het openluchtconcert ZOOM! is dit jaar te gast op landgoed Middachten. Op zaterdagavond 8 juni kun je genieten van maar liefst vier ensembles: het Ruysdael, Adam en Silhouet kwartet en het Essenza ensemble. Verder zullen drie blazers, pianist, drummer en bassist de jonge chansonnière Tess Merlot begeleiden. De toegang is gratis.

Lees verder »
Ellen ten Damme op Middachten
Activiteiten

Ellen ten Damme geeft voorstelling op landgoed Middachten

Altijd Ellen ten Damme al een keer live willen zien optreden? Dat kan op zondagochtend om 11.30 uur op 21 juli. Ten Damme is misschien wel een van de beste Nederlandse zangeressen van dit moment. Maar zij is veel meer dan dat. Ze is ook actrice, muzikant, stout meisje, circusartieste, vamp, componiste, danseres, schrijfster en Pippi Langkous. En dat is ze allemaal tegelijk. De ware magie is haar eerlijkheid.

Lees verder »
Bertolf geeft zomerconcert op Middachten
Activiteiten

Zomerconcert Middachten: Bertolf presenteert nieuw album Bluefinger

Bertolf presenteert op zondag 28 juli om 11.30 uur zijn nieuwe album Bluefinger. De liefde voor muziek begon bij de zanger met bluegrass. Hij reisde samen met zijn gitarist af naar Nashville om een oude droom waar te maken: een album opnemen met zijn grote helden Jerry Douglas, Stuart Duncan en Mark Schatz. ‘Bluefinger’ is de titel van het nieuwe album.

Lees verder »
'Ik, alleen' op Kasteel Middachten
Activiteiten

Theatervoorstelling ‘Ik, alleen’ op landgoed Middachten

Op 15, 16 en 17 augustus is de voorstelling van ‘Ik, alleen’ te zien op landgoed Middachten. Het stuk is gebaseerd op het gelijknamige boek van Sophie Zijlstra. In dit gloednieuw koningsdrama van locatietheater Smeedwerk worstelt koning Willem I met zijn macht en met wie hij is als mens.

Lees verder »
Dag van het Kasteel
Activiteiten

Dag van het Kasteel: ‘Aan tafel!’

Tijdens de Dag van het Kasteel, tweede pinksterdag 20 mei, is een deel van het prachtig bewaarde serviesgoed van Middachten te bewonderen. Dit wordt stijlvol gepresenteerd op prachtig gedekte tafels in de eet- en bodenkamer in het onderhuis van het kasteel.

Lees verder »
Activiteiten

Beleef de Faunadag bij kasteel Middachten

Alles te weten komen over herten, reeën, zwijnen en moeflons op de Veluwe? Dat kan op zaterdag 23 maart 2024, tijdens de jaarlijkse Faunadag bij kasteel Middachten. Jachtopzichters vertellen over het Veluws faunabeheer, er zijn lezingen, (roofvogel)demonstraties, rondleidingen, een toonstelling met geweien en tal van andere educatieve (kinder)activiteiten. De faunadag is leuk voor jong en oud! De toegang is gratis.

Lees verder »

Adres

Postadres: Landgoed Middachten 3
6994 JC  De Steeg
+31 (0)26 – 495 21 86
info@middachten.nl

Parkeren: parkeerplaats Smidsallee, 6994 BJ De Steeg
Bereikbaarheid OV: Buslijn 43, vanaf NS-stations Arnhem, Dieren of Rheden.

Openingstijden

De tuinen zijn geopend van juni t/m september van woensdag t/m zondag, 12.30 – 16.30 uur

Het kasteel is geopend op de zondagen in juli en augustus van 13.00 uur tot 16.00 uur (laatste toegang 15.00 uur).

Nieuwsbrief

Het gebruik van drones op het landgoed is niet toegestaan

Landgoed Middachten – De Steeg © 2023. Alle rechten voorbehouden.

20 mei 2024

Dag van het Kasteel

Kom naar de Dag van het Kasteel op maandag 20 mei, 2de Pinksterdag.

Kasteel geopend van 12.30-16.30 uur.