Openluchtconcerten

Op de zondagen in juli is een grote diversiteit aan muziek te horen in de kasteeltuinen van Landgoed Middachten. Buiten, in het ‘groene theater’, treedt elke zondag een ander muziekgezelschap op. De openluchtconcerten worden georganiseerd door RIQQ, de Rhedense instelling voor Cultuur en Kunst.

Op zondag 7 juli worden de kasteeltuinen van Middachten gevuld met de gloedvolle klanken van het Nederlands Trombone Kwartet. Op zondag 14 juli laten flamenco gitarist Eric Vaarzon Morel en de gebroeders Martinez op saxofoon van zich horen. In een dubbelconcert met de Guus Tangelder Bigband brengen zij een ode aan het leven, de vrijheid en aan Cadiz. Op zondag 21 juli komen pianist Egbert Derix en zangeres Margriet Sjoerdsma met het programma Favourite Songs. De nadruk ligt op hun favoriete songs uit de jaren 80. Van Leonard Cohen tot Tracy Chapman en van Billy Joel tot Tom Waits. De serie openluchtconcerten wordt op zondag 28 juli afgesloten met een optreden van harpist Remy van Kesteren.

Het groene theater
Kasteeltuinen zijn van oudsher plekken voor vermaak. In de tuinen van Middachten bevindt zich nog steeds een theater. Dit ‘groene theater’ heeft coulissen van gesnoeide taxus en een tribune die bestaat uit een trapsgewijs oplopend gazon.

Praktische informatie

Tijden
De concerten worden gehouden op alle zondagen in juli om 11.30 uur.
Kasteeltuinen open: 10.30 – 16.30 uur. Start tuinrondleiding: 13.30 uur. Start kasteelrondleiding: 13.30 en 15.00 uur.

Op zondag 14 juli is deelname aan een kasteelrondleiding extra bijzonder. Bij wijze van uitzondering gaat de bibliotheek op de bovenverdieping open. De kasteelrondleidingen starten dan om 11.30, 12.30, 13.30 en 15.00 uur.

Prijzen
Concerttickets online via www.cultuurbedrijfriqq.nl: € 12,50 p.p., kinderen t/m 12 jr. € 7,50 p.p.

Concerttickets aan de kassa van Middachten: € 15,00 p.p., kinderen t/m 12 jr. € 10,00 p.p.
De prijs is inclusief entree tot de tuinen.

Tickets kasteelrondleiding 7, 21 en 28 juli: € 5,00 p.p., kinderen t/m 12 jr. gratis. Tickets zijn te koop aan de kassa van Middachten. Tickets kasteelrondleiding 14 juli: € 9,00 p.p. Reserveren is noodzakelijk via info@middachten.nl. Met de kasteelrondleidingen kunnen een beperkt aantal mensen mee. Hiervoor geldt: vol = vol. Reserveren is noodzakelijk via info@middachten.nl. Reserveren is mogelijk t/m donderdag 11 juli, 12.00 uur.

Toegankelijkheid
De kasteelrondleidingen op 14 juli zijn niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn en/of hoogtevrees hebben. Kasteel en tuinen zijn niet toegankelijk voor honden.

Routebeschrijving
Parkeren op de parkeerplaats aan de Smidsallee, 6994 BJ De Steeg. Openbaar vervoer: Breng lijn 43, vanaf NS Arnhem, Dieren of Rheden.