Openluchtconcerten

Op de zondagen in juli is een grote diversiteit aan muziek te horen in de kasteeltuinen van Landgoed Middachten. Buiten, in het ‘groene theater’, treedt elke zondag een ander muziekgezelschap op. De openluchtconcerten worden georganiseerd door RIQQ, de Rhedense instelling voor Cultuur en Kunst.

Op zondag 21 juli komen pianist Egbert Derix en zangeres Margriet Sjoerdsma met het programma Favourite Songs. De nadruk ligt op hun favoriete songs uit de jaren 80. Van Leonard Cohen tot Tracy Chapman en van Billy Joel tot Tom Waits. De serie openluchtconcerten wordt op zondag 28 juli afgesloten met een optreden van harpist Remy van Kesteren.

Het groene theater
Kasteeltuinen zijn van oudsher plekken voor vermaak. In de tuinen van Middachten bevindt zich nog steeds een theater. Dit ‘groene theater’ heeft coulissen van gesnoeide taxus en een tribune die bestaat uit een trapsgewijs oplopend gazon.

Praktische informatie

Tijden
De concerten worden gehouden op alle zondagen in juli om 11.30 uur.
Kasteeltuinen open: 10.30 – 16.30 uur. Start tuinrondleiding: 13.30 uur. Start kasteelrondleiding: 13.30 en 15.00 uur.

Prijzen

Concertbezoekers
Concerttickets online via www.cultuurbedrijfriqq.nl: € 12,50 p.p., kinderen t/m 12 jr. € 7,50 p.p.
Concerttickets aan de kassa van Middachten: € 15,00 p.p., kinderen t/m 12 jr. € 7,50 p.p.

De prijs voor de concerttickets is inclusief entree tot de tuinen, maar exclusief entree tot het kasteel. Concertbezoekers betalen voor een kasteelrondleiding: € 5,00 p.p., kinderen t/m 12 jr. gratis. Kasteeltickets zijn te koop aan de kassa van Middachten. Vooraf reserveren is niet nodig.

Reguliere bezoekers
Bezoekers zonder concertticket betalen op het reguliere entreetarief:  Tuinen: 6,00 p.p. vrienden van Middachten en kinderen tot 12 jr. gratis. Kasteel en tuinen: 11,00 p.p., vrienden van Middachten 5,00 p.p., kinderen tot 12 jr. gratis. Tickets zijn te koop aan de kassa van Middachten. Vooraf reserveren is niet nodig.

Toegankelijkheid
De kasteelrondleidingen zijn niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Kasteel en tuinen zijn niet toegankelijk voor honden.

Routebeschrijving
Parkeren op de parkeerplaats aan de Smidsallee, 6994 BJ De Steeg. Openbaar vervoer: Breng lijn 43, vanaf NS Arnhem, Dieren of Rheden.