Zondagen in juli 2019 – Openluchtconcerten

//Zondagen in juli 2019 – Openluchtconcerten

Op de zondagen in juli is een grote diversiteit aan muziek te horen in de kasteeltuinen van Landgoed Middachten. In het groene theater treedt elke zondag een ander muziekgezelschap op. De openluchtconcerten worden georganiseerd door RIQQ, de Rhedense instelling voor Cultuur en Kunst.

Trombone
Op zondag 7 juli worden de kasteeltuinen van Middachten gevuld met de gloedvolle klanken van het Nederlands Trombone Kwartet. Het wordt een verrassend optreden met een inkijkje in de geschiedenis van de trombone. Daarnaast zal het kwartet samen spelen met mezzospraan Janneke Schaareman.

Spaanse klanken
Op zondag 14 juli laten flamenco gitarist Eric Vaarzon Morel en de gebroeders Martinez op saxofoon van zich horen. In een dubbelconcert met de Guus Tangelder Bigband brengen zij een ode aan het leven, de vrijheid en aan Cadiz.

Voor de overige zondagen zal het programma nog bekend worden gemaakt.

Het groene theater
Kasteeltuinen zijn van oudsher plekken voor vermaak. In de tuinen van Middachten bevindt zich nog steeds een theater. Dit ‘groene theater’ heeft coulissen van gesnoeide taxus en een tribune die bestaat uit een trapsgewijs oplopend gazon. Deze plek wordt nu jaarlijks gebruikt voor de zomerconcerten.

Praktische informatie
Tijden – De concerten worden gehouden op alle zondagen in juli om 11.30 uur. De tuinen zijn geopend van 10.30 – 16.30 uur. Om 13.30 uur start een tuinrondleiding. Kasteelrondleidingen starten om 13.30 en 15.00 uur.

Prijzen – Tickets kunnen besteld worden via www.cultuurbedrijfriqq.nl of op de dag zelf gekocht worden aan de kassa van Middachten. Online tickets: € 12,50 p.p., kinderen t/m 12 jr. € 7,50 p.p. Tickets aan de kassa: € 15,00 p.p., kinderen t/m 12 jr. € 10,00 p.p. Deze prijs is voor het concert, inclusief entree tot de tuinen. Tickets voor een kasteelrondleiding kunt u ter plekke aan de kassa van Middachten kopen voor € 5,00 p.p., kinderen t/m 12 jr. gratis.

Toegankelijkheid – In verband met de loopafstanden en trappen is deelname niet geschikt voor mensen die moeilijk ter been zijn. Kasteel en tuinen zijn niet toegankelijk voor honden.

Routebeschrijving – Parkeren op de parkeerplaats aan de Smidsallee, 6994 BJ De Steeg. Openbaar vervoer: Breng lijn 43, vanaf NS Arnhem, Dieren of Rheden.

 

2019-02-22T12:24:28+00:00 23/01/2019|Activiteiten|