Themadag kruidentuin

Lavendel, Rozemarijn, Citroenverbena, Basilicum en Venkel. Deze en zo’n 90 andere kruiden staan centraal tijdens de themadag Kruidentuin die Landgoed Middachten op zondag 4 augustus in de kasteeltuinen organiseert.

De kruidentuin van Middachten wordt onderhouden door een groep enthousiaste vrijwilligers. Tijdens de themadag vertellen zij bezoekers graag meer over de verschillende kruiden en hun toepassing. Ruiken en voelen staan hierbij centraal, maar natuurlijk kan er ook geproefd worden. Zo wordt er muntthee en thee van citroenverbena geschonken en kunnen kruidenhapjes genuttigd worden. Ook kunnen bezoekers in kruidenboeken kijken en is een imker aanwezig om meer te vertellen over de bijenkasten op Middachten, honing en aanverwante artikelen.

Kruidentuin
Hoewel landgoederen vroeger vaak een kruidentuin hadden, werd deze op Middachten pas aangelegd in de 80-er jaren van de vorige eeuw. In de kruidentuin staan geurkruiden, maar ook huishoudelijke, medicinale en algemene kruiden. Vaak kunnen kruiden voor meerdere doeleinden worden gebruikt.

Praktische informatie
Tijden – De tuinen zijn open van 10.30 – 16.30 uur. Om 13.30 uur start een reguliere tuinrondleiding. Tijdens deze rondleiding wordt o.a. verteld over de historische aanleg en de architectuur van de tuinen. Kasteelrondleidingen starten om 13.30 en 15.00 uur.

Entree – Tuinen inclusief themadag kruidentuin: € 6,00 p.p., vrienden van Middachten en kinde­ren tot 12 jr. gratis. Kasteel en tuinen inclusief themadag kruidentuin: € 11,00 p.p., vrienden van Middachten € 5,00 p.p., kinderen tot 12 jr. gratis. Tijdens de themadag kruidentuin wordt op de laan – buiten de tuinmuren – een brocantefair gehouden, van 10.00-17.00 uur. De entree tot deze fair is gratis.

Parkeren – Parkeerplaats Smidsallee, Smidsallee, 6994 BJ De Steeg. Openbaar vervoer: Breng lijn 43, vanaf NS Arnhem, Dieren of Rheden.

Toegankelijkheid De tuinen zijn toegankelijk voor buggy’s, rollators en rolstoelen, het kasteel helaas niet. Honden zijn niet toegestaan.