Middachten-engels-60

Collectie Kasteel Middachten

Collectie Kasteel Middachten

Maatschappelijk belang

Het maatschappelijke belang van Middachten is groot. De instandhouding hiervan is zeer kostbaar en de verantwoording hiervoor steunt op verschillende economische dragers. Naast de bijdragen uit het landgoed en gelden uit de diverse activiteiten, spelen subsidies en schenkingen een wezenlijke rol.

Stichting Kasteel Middachten

Gelukkig rust de verantwoording voor het beheer van Middachten niet alleen bij de familie. De stichting Kasteel Middachten (SKM) levert een belangrijke bijdrage aan de instandhouding van dit culturele erfgoed door de werving van fondsen. Tevens draagt de stichting de zorg voor de de Collectie Kasteel Middachten bestaande uit kwetsbare inboedel, die is geschonken aan de stichting. Het bestuur van de stichting staat familie en directie met raad en daad ter zijde.

Giften

U kunt de stichting ondersteunen met een eenmalige gift of door een legaat na te laten. De schenkingen komen geheel ten goede aan het interieur van kasteel Middachten. De stichting kasteel Middachten is aangewezen als Algemeen Nut Beogende instelling. Uw giften zijn dus voor de belasting aftrekbaar. Omdat de stichting een culturele ANBI is, gelden extra voordelen. Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken. Ondernemingen die onder de vennootschapsbelasting vallen, mogen 1,5 keer het bedrag van de gift aftrekken in de aangifte vennootschapsbelasting.

ANBI Informatie

ANBI gegevens per 1 juni 2022

Jaarverslag stichting Kasteel Middachten 2021

 

Adres

Postadres: Landgoed Middachten 3
6994 JC  De Steeg
+31 (0)26 – 495 21 86
info@middachten.nl

Parkeren: parkeerplaats Smidsallee, 6994 BJ De Steeg
Bereikbaarheid OV: Buslijn 43, vanaf NS-stations Arnhem, Dieren of Rheden.

Openingstijden

De tuinen zijn geopend van juni t/m september van woensdag t/m zondag, 12.30 – 16.30 uur.
Het kasteel is te bezoeken van juni t/m september op zondagen van 13.00 – 16.00 uur.

Nieuwsbrief

Het gebruik van drones op het landgoed is niet toegestaan

Landgoed Middachten – De Steeg © 2022. Alle rechten voorbehouden.

MIDDACHTEN

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op 'Accepteren' te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies op deze website.