Middachten-engels-60

Stichting Kasteel Middachten

Stichting Kasteel Middachten

De Stichting Kasteel Middachten (SKM) stelt zich ten doel de maatschappelijke en cultuurhistorische waarde van Middachten te behouden voor toekomstige generaties. 

Maatschappelijk belang

Het maatschappelijke belang van Middachten is groot. De instandhouding hiervan is zeer kostbaar en de verantwoording hiervoor steunt op verschillende economische dragers. Naast de bijdragen uit het landgoed en gelden uit de diverse activiteiten, spelen subsidies en schenkingen een wezenlijke rol.

Stichting Kasteel Middachten

Gelukkig rust de verantwoording voor het beheer van Middachten niet alleen bij de familie. De stichting Kasteel Middachten (SKM) levert een belangrijke bijdrage aan de instandhouding van dit culturele erfgoed door de werving van fondsen. Tevens draagt de stichting de zorg voor de de Collectie Kasteel Middachten bestaande uit kwetsbare inboedel, die is geschonken aan de stichting. Het bestuur van de stichting staat familie en directie met raad en daad ter zijde.

Giften

U kunt de stichting ondersteunen met een eenmalige gift of door een legaat na te laten. De schenkingen komen geheel ten goede aan het interieur van kasteel Middachten. De stichting kasteel Middachten is aangewezen als Algemeen Nut Beogende instelling. Uw giften zijn dus voor de belasting aftrekbaar. Omdat de stichting een culturele ANBI is, gelden extra voordelen. Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken. Ondernemingen die onder de vennootschapsbelasting vallen, mogen 1,5 keer het bedrag van de gift aftrekken in de aangifte vennootschapsbelasting.

ANBI Informatie

Adres

Postadres: Landgoed Middachten 3
6994 JC  De Steeg
+31 (0)26 – 495 21 86
info@middachten.nl

Parkeren: parkeerplaats Smidsallee, 6994 BJ De Steeg
Bereikbaarheid OV: Buslijn 43, vanaf NS-stations Arnhem, Dieren of Rheden.

Openingstijden

De tuinen zijn geopend van juni t/m september van woensdag t/m zondag, 12.30 – 16.30 uur

Het kasteel is geopend op de zondagen in juli en augustus van 13.00 uur tot 16.00 uur (laatste toegang 15.00 uur).

Nieuwsbrief

Het gebruik van drones op het landgoed is niet toegestaan

Landgoed Middachten – De Steeg © 2023. Alle rechten voorbehouden.

20 mei 2024

Dag van het Kasteel

Kom naar de Dag van het Kasteel op maandag 20 mei, 2de Pinksterdag.

Kasteel geopend van 12.30-16.30 uur.

MIDDACHTEN

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op 'Accepteren' te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies op deze website.