Middachten-engels-60

Wild Life Estate label voor Middachten

Van hoog op de Veluwe tot helemaal in de uiterwaarden van de IJssel, door zijn ligging heeft Landgoed Middachten een enorme potentiële natuurwaarde. Door de landbouw waren delen van het gebied verdroogd, maar nu stroomt er weer eeuwenoud kwelwater door de bossen. Wie de bronnen zoekt, vindt een groene oase. De inspanningen voor zowel natuur- als cultuurwaarden op het landgoed leveren later dit jaar het Wildlife Estate Label op, een erkenning van de European Landowners Organisation.

Wild Life Estate Label

In 2005 werd het Wildlife Estates (WE) Label in het leven geroepen om actief duurzaam beheer op landgoederen te behouden, zichtbaar te maken en aan te moedigen tot behoud en versterking van de biodiversiteit. Het label fungeert als een reactie op de factoren die een bedreiging vormen voor de Europese habitats (zoals de achteruitgang van aantallen soorten, de verstedelijking, de omzetting van productiesystemen, vervuiling, klimaatverandering, de verspreiding van invasieve uitheemse soorten, enz.). Andere landgoederen die het label ontvingen zijn o.a. Nationaal Park de Hoge Veluwe, Landgoed Twickel en Heerlijkheid Mariënwaerdt.

Lees hier het artikel uit dagblad Trouw: Wildlife estate label voor Middachten

Middachten: landgoed in bedrijf

Adres

Postadres: Landgoed Middachten 3
6994 JC  De Steeg
+31 (0)26 – 495 21 86
info@middachten.nl

Parkeren: parkeerplaats Smidsallee, 6994 BJ De Steeg
Bereikbaarheid OV: Buslijn 43, vanaf NS-stations Arnhem, Dieren of Rheden.

Openingstijden

De tuinen zijn geopend van juni t/m september van woensdag t/m zondag, 12.30 – 16.30 uur

Het kasteel is geopend op de zondagen in juli en augustus van 13.00 uur tot 16.00 uur (laatste toegang 15.00 uur).

Nieuwsbrief

Het gebruik van drones op het landgoed is niet toegestaan

Landgoed Middachten – De Steeg © 2024. Alle rechten voorbehouden.

20 mei 2024

Dag van het Kasteel

Kom naar de Dag van het Kasteel op maandag 20 mei, 2de Pinksterdag.

Kasteel geopend van 12.30-16.30 uur.

MIDDACHTEN

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op 'Accepteren' te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies op deze website.