Middachten-engels-60

Algemene informatie

Algemene informatie

Middachten is een landgoed dat al meer dan 800 jaar oud is. In al die eeuwen is het door vererving binnen de familie van de ene op de andere generatie overgegaan.

Kasteel en tuin

De Middeleeuwse burcht is in 1695 verbouwd tot het huidige kasteel. Het is sinds die tijd vrijwel niet veranderd. Het kasteel en de tuin zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, zoals een schilderij met de bijbehorende lijst. De tuin is een levend monument, waarin door verschillende generaties van bewoners veranderingen zijn aangebracht. Uniek is dat tot op de dag van vandaag van al de verschillende stijlen in tuinarchitectuur nog voorbeelden te zien zijn. Lees meer over de geschiedenis van Middachten

Landgoed

Landgoed Middachten omvat naast het kasteel en de tuinen een omvangrijk aangelegd parkbos, landerijen met pachtboerderijen en bossen. Het beheer van het landgoed en de tuinen gebeurt met respect voor het verleden, met het oog op de toekomst en rekening houdend met de mogelijkheden en de smaak van onze eigen tijd. Lees meer over het beheer van het landgoed

Iconisch rijksmonument

In 2019 is Middachten door de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap aangewezen als nationaal beeldbepalend, iconisch rijksmonument. Dit is een bijzondere erkenning en waardering van alle inspanning van de medewerkers en de vele vrijwilligers die bij Middachten betrokken zijn.

Adres

Postadres: Landgoed Middachten 3
6994 JC  De Steeg
+31 (0)26 – 495 21 86
info@middachten.nl

Parkeren: parkeerplaats Smidsallee, 6994 BJ De Steeg
Bereikbaarheid OV: Buslijn 43, vanaf NS-stations Arnhem, Dieren of Rheden.

Openingstijden

De tuinen zijn geopend van juni t/m september van woensdag t/m zondag, 12.30 – 16.30 uur

Het kasteel is geopend op de zondagen in juli en augustus van 13.00 uur tot 16.00 uur (laatste toegang 15.00 uur).

Nieuwsbrief

Het gebruik van drones op het landgoed is niet toegestaan

Landgoed Middachten – De Steeg © 2023. Alle rechten voorbehouden.

20 mei 2024

Dag van het Kasteel

Kom naar de Dag van het Kasteel op maandag 20 mei, 2de Pinksterdag.

Kasteel geopend van 12.30-16.30 uur.

MIDDACHTEN

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op 'Accepteren' te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies op deze website.