Middachten-engels-60

Wetenschappelijk onderzoek

Wetenschappelijk onderzoek

De rijke historie van kasteel en landgoed bevat oneindig veel mogelijkheden voor wetenschappelijk onderzoek. De geschiedenis en de collectie van Middachten vormt een blijvende bron voor studenten en wetenschappers.

Schat aan informatie

Middachten geeft graag ruimte voor wetenschappelijk onderzoek. Doordat Middachten nooit is verkocht, maar altijd door vererving is doorgegeven aan de volgende generatie, bevindt zich op het kasteel een schat aan informatie, die verborgen ligt in interieur en inboedel, fotocollectie, archief en grafiek. Middachten is een gaaf ensemble, waarbij de buitenplaats met kasteel, tuinen, bijgebouwen en park en de omliggende bossen en landerijen nog één geheel vormen en verbonden zijn met een familie. In de afgelopen jaren zijn de boeken in de bibliotheek geïnventariseerd en ook de omvangrijke historische fotocollectie wordt gedigitaliseerd.

Samenwerking Rijksuniversiteit Groningen

Sinds 2013 vindt jaarlijks in juni een veldpracticum ‘Historische buitenplaatsen en landgoederen’ plaats. Studenten zijn een week te gast op Middachten en onderzoeken onder de begeleiding van de hoogleraar Hanneke Ronnes en de conservator en rentmeester een onderdeel van interieur en park waarbij het ensemble Middachten in samenhang met de toenmalige en huidige maatschappij gebracht.

Adres

Postadres: Landgoed Middachten 3
6994 JC  De Steeg
+31 (0)26 – 495 21 86
info@middachten.nl

Parkeren: parkeerplaats Smidsallee, 6994 BJ De Steeg
Bereikbaarheid OV: Buslijn 43, vanaf NS-stations Arnhem, Dieren of Rheden.

Openingstijden

De tuinen zijn geopend van juni t/m september van woensdag t/m zondag, 12.30 – 16.30 uur

Het kasteel is geopend op de zondagen in juli en augustus van 13.00 uur tot 16.00 uur (laatste toegang 15.00 uur).

Nieuwsbrief

Het gebruik van drones op het landgoed is niet toegestaan

Landgoed Middachten – De Steeg © 2023. Alle rechten voorbehouden.

MIDDACHTEN

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op 'Accepteren' te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies op deze website.