Middachten-engels-60

Middachten en duurzaamheid

Medio november was er bij omroep Gelderland een hele uitzending gewijd aan landgoed Middachten. Het programma Groene Koppen van journalist Harm Edens gaat dieper in op verduurzaming en de uitdagingen die er hiervoor bij ons liggen. Er wordt ingegaan hoe het landgoed en het kasteel groen kan worden onderhouden en dit voor de toekomst te behouden. In deze uitzending komen de Graaf en onze rentmeester uitgebreid aan het woord en zijn er prachtige beelden te zien van het landgoed!

Klimaatverandering

Door klimaatverandering zagen wij grote sterfte bij de fijnsparren. Door extreme droogte hadden zij nog nauwelijks wortels. De jonge aanplant die we ervoor in de plaats zetten, heeft de tijd om te wennen aan dat andere klimaat. Ook de waterhuishouding op het landgoed is een punt van aandacht. Na vijftien jaar onderzoek en voorbereiding leek die de laatste drie jaar in orde en functioneerden sloten weer zodanig dat het bronbos in stand kon worden gehouden. Onder meer de ringslang, ijsvogel en vlinders voelen zich er weer thuis. Maar nu de IJssel door droogte vaak laag staat en sneller gaat stromen, slijten oevers uit, is er minder water en kunnen we opnieuw aan de slag. Kortom genoeg uitdagingen!

Een plek die verbindt

Wij hopen dat landgoed Middachten een plek is die verbindt. Waar mensen komen en zeggen: ‘wow, wat fantastisch dat we dit in stand kunnen houden, daar kunnen we iets van leren. En andersom kunnen wij ook weer van de maatschappij leren”.

Via deze link kunt u de uitzending terugkijken.

harm edens

Adres

Postadres: Landgoed Middachten 3
6994 JC  De Steeg
+31 (0)26 – 495 21 86
info@middachten.nl

Parkeren: parkeerplaats Smidsallee, 6994 BJ De Steeg
Bereikbaarheid OV: Buslijn 43, vanaf NS-stations Arnhem, Dieren of Rheden.

Openingstijden

De tuinen zijn geopend van juni t/m september van woensdag t/m zondag, 12.30 – 16.30 uur

Het kasteel is geopend op de zondagen in juli en augustus van 13.00 uur tot 16.00 uur (laatste toegang 15.00 uur).

Nieuwsbrief

Het gebruik van drones op het landgoed is niet toegestaan

Landgoed Middachten – De Steeg © 2023. Alle rechten voorbehouden.

20 mei 2024

Dag van het Kasteel

Kom naar de Dag van het Kasteel op maandag 20 mei, 2de Pinksterdag.

Kasteel geopend van 12.30-16.30 uur.

MIDDACHTEN

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op 'Accepteren' te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies op deze website.